Välkommen!
Kungälvs Simsällskap bildades 1965 och är en av kommunens största idrottsföreningar med drygt 1500 medlemmar. Vi bedriver en bred simutbildningsverksamhet med kvalité samt en tränings- och tävlingsverksamhet för ungdomar upp till seniornivå.
Information om simmärkestagning i Simskolan
2017-04-26 10:48

Hej!

Då vi följer Svenska Simförbundets simlinje så provar vi på att ta simmärken med era barn i simskolan de två sista lektionerna på terminen. Separat mejl har skickats till alla simskolebarn gällande detta. 

Vi vill uppmana er till att se hur barnen har utvecklats över hela terminen och inte enbart till vilka märken de klarar vid dessa tillfällen. Det finns tydliga riktlinjer för vad barnen ska klara av för att bli godkänd för respektive simmärke och ibland behöver de längre tid för att klara momenten.  

För barn i Medleygrupper

För barn som simmar i våra medleygrupper ligger inte fokus på att ta märken utan på att förbättra sin teknik och förbereda inför tävling. Vår interna tävling Majoppet planeras till den 14/5 och mer information och inbjudan kommer att mejlas till er och läggas på hemsidan. Om Ni har frågor – hör av er till kansli@kungalvsim.se eller besök vår hemsida www.kungalvsim.se 

Hälsningar
Camilla Edholm
Kungälvs Simsällskap

Finns platser kvar i Simskola! Intensivkurs v.19-22 i Lagunen från 4 år!
2017-04-26 08:30

Kursen är en intensivkurs och ni går 6 gånger under perioden v.19-22.
V 19
Torsdag 11/5 och  Fredag 12/5
Vecka 20
Torsdag 19/5 och Fredag 20/5
Vecka 21
Kristihimmelsfärd- ingen simning
Vecka 22
Torsdag 1/6 och fredag 2/6

Nivåförklaring Intensivkurser: 

Guppy (Nybörjare 1):
Bassäng: Lagunen
Inga förkunskaper krävs. Barnen skall vara fyllda fyra år och vi rekommenderar dock starkt att barnen bottnar på den grunda sidan. (Bassängdjup 80cm). Barnet ska klara av att vara i grupp och ta instruktioner från ledarna.
Målsättning: Vattenvana & grunderna till att simma.

Sjöhäst  (Nybörjare 2):
Bassäng: Lagunen
Barnen skall vara fyllda fyra år och vi rekommenderar dock starkt att barnen bottnar på den grunda sidan. (Bassängdjup 80cm). Barnet ska klara av att vara i grupp och ta instruktioner från ledarna. Barnet har vattenvana (klara av att doppa,hoppa, och vara utan fasta flythjällpmedel) och är trygg i vattnet men kan inte simma. 
Målsättning: Grunderna till att lära sig att simma, vi börjar med ryggsim/ryggcrawl. 

Uppstartsmejl skickas ut några dagar innan uppstart till er med betald simskoleplats. Mejlet innehåller mer information inför simskolan. 

Obetalda platser plockas bort utan påminnelse. Har ni ej fått faktura kontaktar ni kansli@kungalvsim.se så skickar vi om den.


Registrera kursdeltagare
Finns ni inte med i vårt medlemsprogram sedan innan måste ni registrera er för att kunna boka kurs. Detta gör ni via huvudsidan och fliken "Boka till grupp". Ni behöver ange mejladress och personnummer för att datorn ska stämma av om ni finns med i systemet sedan innan. Finns det ingen tidigare information ombeds ni fylla i kursdeltagarens uppgifter. Detta kan nu göra innan bokningarna har öppnat. Detta innebär dock inte att ni bokat en kurs! Detta får ni aktivt göra själva när bokningarna har öppnat. 

Genomföra anmälan 
Anmälan till kurs går endast att genomföra när anmälning hålls öppen, bokningsbara kurser finner ni under "Boka till grupp"  
1. Klicka på "Boka till grupp". Här kommer ni att se de tider som finns för respektive nivå att nyanmäla sig till. 
2. För att kunna anmäla sig behöver ni logga in. Det sker med den mejladress ni angett vid er registrering. En kod skickas till er för inloggning, denna är giltig 20 minuter. Vid varje inloggning ni gör skickas en ny kod, ni behöver ej komma ihåg lösenord, utan endast ha tillgång till er mejl. Har ni ej registrerat tänkt kursdeltagare tidigare måste ni göra detta innan ni kommer vidare. 
3. Där efter väljer ni den deltagare som ska registreras på kurs.
4. Ni letar sedan upp den nivån ni avser att anmäla på och klickar på den tid ni vill boka. 
5. Ni får då upp en beskrivning på kursen och för att boka klickar ni "boka" En kontrollfråga dyker upp om ni vill boka platsen- Tryck okej.
6. Platsen är bokad! Ni får en bekräftelse direkt på sidan att platsen är bokad. Det skickas också ett bekräftelsemejl till er att ni bokat plats. 
7. Skulle någon hinna före och boka samma tid och platserna tar slut kommer det meddelas att gruppen är fullbokad. Välj då annan tid och genomför stegen igen. 

Betalningsinformation:
När ni bokat kurs skickar kansliet ut faktura till de mejladresser ni angivit vid registrering. För att behålla er plats skall avgiften vara oss tillhanda innan fakturans förfallodatum. Var noga med att ange rätt referensnummer samt betalar in till hänvisat PlusGiro. Obetalda platser tas bort. Det är ert ansvar att höra av er om ni ej mottagit faktura på er mejl. Ni kan inte sätta upp er i kö.
Vi välkomnar vårt nya samarbete med Osteopat Diako Baker
2017-04-24 14:37

Vi vill presentera vårt nya samarbete med Osteopat Diako Baker som kommer att hjälpa oss mot bättre hälsa och stärkta kroppar för de simmare som behöver det. 
https://www.facebook.com/osteopatdiako/


Är du intresserad eller har frågor om detta kontakta Johanna.Pettersson@kungalvsim.se
Kungälvs Simsällskap söker revisor
2017-04-24 09:46

På uppdrag av medlemmarna söker föreningen en revisor, som löpande skall granska styrelsens arbete så att stadgar följs och att styrelsen arbetar utifrån de beslut som fattats på föreningens årsmöte.

 

För mer information och anmälan av intresse görs till styrelse@kungalvsim.se

Glad påsk önskar vi alla våra medlemmar!
2017-04-13 10:00
Kansliet är obemannat torsdag-måndag. Ni är välkomna att höra av er på mejl så besvarar vi dessa när vi är tillbaka. 
Nyheter från våra grupper
Lov/Intensivkurser, 13/04 08:22 
E gruppen, 04/04 13:36 
D gruppen, 04/04 13:35 
C gruppen, 04/04 13:34 
B gruppen, 04/04 13:07