Stor Nyhet till KSS Medlemmar

  • 25 aug 2020

image: Stor Nyhet till KSS Medlemmar

I år har Kungälvs Simsällskap (KSS) funnits i 55 år och är större än någonsin. KSS började som en ideell föreningen 1965 och var en stor drivande faktor till att Kungälv genomförde bygget av simhallen vid Nordre Älvstrand, som idag är det s.k. utebadet. För att Kungälvs Kommun skulle genomföra bygget av en simhall var den ideella föreningen KSS tvungna att samla in 10% av kostnaderna, vilket KSS tidiga eldsjälar lyckades göra. Tyvärr brann simhallen ner 1991 och där stod både Kungälv och KSS utan simhall.

Simhallsbranden resulterade i att KSS fick 10% av försäkringspengarna som utgick efteråt; en summa som beslutades av den dåvarande styrelsen skulle användas till något som ökade mervärdet för samtliga av KSS medlemmar. Summan beslutades att inte heller användas till den löpande verksamheten utan skulle vara till värde för dåtidens, nutidens och framtidens medlemmar i KSS.


Nuvarande och tidigare styrelser i KSS har genom åren diskuterat och utvärderat hur detta bäst ska genomföras och komma alla medlemmar till godo. För ett par år sedan kom förslaget om att köpa en lägenhet i Colònia de Sant Jordi på Mallorca - ett område perfekt för simning, träning, hälsa och utveckling, både i bassäng, på land och i öppet vatten. Efter ett medlemsmöte som hölls hösten 2018 om förslaget var responsen mycket positiv och gav KSS styrelse i uppdrag att fortsätta med det. Kungälvs Simsällskap har nu köpt en lägenhet i nära anslutning till en simanläggning i Colònia de Sant Jordi på Mallorca. Lägenheten är tänkt att användas till KSS träningsläger, verksamhet och utbildningar där även medlemmar och ideella krafter kan hyra lägenheten till en låg kostnad. Då vi som många andra idrottsföreningar märker av en ökad konkurrens till andra aktiviteter ser vi detta som en del i att bibehålla och öka intresset för simningen.

Så nu är Ni som medlemmar delägare i KSS Lägenhet i Colònia de Sant Jordi på Mallorca! En lägenhet som kommer bidra till ett stort mervärde och ökad glädje för Kungälvs Simsällskaps medlemmar. Varmt välkommen att titta närmare på lägenheten och för mer informationen se
KSS Lägenhet.

Med Vänlig Hälsning,
Kungälvs Simsällskap