Babysimgrupper

Kom och få en mysig stund i vattnet med din bebis. Babysim ger vattenvana och stimulerar barnets motoriska utveckling. Bebisen lär sig också att få respekt för vatten.  I babysim arbetar vi med en förälder i vattnet på lektionen.

För att börja med babysim ska babyn vara minst 3 månader gammal, väga mer än 4 kg och naveln ska vara läkt. Om barnet är för tidigt fött räknar man 2 månader från beräknat födelsedatum. Alla barn som av sina föräldrar uppfattas som friska kan babysimma. Barn med handikapp kan också babysimma. I dessa fall skall barnets läkare ha tillfrågats innan badandet startas. 

I bassängen skall babyn ha en liten byxa med resår som sitter tätt kring benen, i stället för blöja. Det är mycket ovanligt att babyn bajsar i vattnet. Det är av stor betydelse att barnet är mätt och utsövt när ni kommer och badar. Det kan även vara bra att ha med mat och dryck till barnet att ha efter badet. 

Duscha inte din baby före badet eftersom det snabbt kyls ner. Du som förälder ska däremot duscha och tvätta er ordentligt före badet. Tänk på att även duscha håret noga. 

Prislista för våra simkurser. 


Babysjöstjärna 1

Babysjöstjärna 1

Ålder: 3– 12 månader
Pool: Lagunen

Förkunskaper:
Babyn är minst 3 månader när kursen startar. Naveln ska vara helt läkt och 
babyn ska väga mer än 4kg. Av föräldrarna anses som friskt.

Mål:
En skön och mysig samvaro i vattnet. Babyn och föräldern lär sig tillsammans grepp och dykövningar som är anpassat till barnets ålder. Detta för att grundlägga vattenvana och trygghet i och kring vatten.

 

.

Babysjöstjärna 2

Babysjöstjärna 2

Ålder: 6 – 18 månader
Pool: Lagunen    

Förkunskaper:
Babyn ska ha gått en kurs innan och kan dyka.

Mål: 
En skön och mysig samvaro i vattnet. Vi fortsätter att utveckla barnens vattenvana och dyk.

 

.

Bläckfisken

Bläckfisken 

Ålder: 12 – 24 månader 
Pool: Lagunen

Förkunskaper:
Inga förkunskaper krävs

 

.