Nyheter

Ingen ändring i KSS verksamhet

  • 27 mar 2020

Bäste medlem,

Med anledning av den svenska regeringens beslut idag att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer kommer här ett förtydligande avseende KSS kurs- och träningsverksamhet.

Föreningens verksamhet berörs inte av förbudet, nedan förtydligande stycke från Polisen, finns även i sin helhet att läsa här

Sammankomster och tillställningar som inte omfattas av förbudet:

Privata tillställningar omfattas inte av detta förbud. Det som avgör är då om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär att exempelvis privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs. Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.

 

Tillsvidare fortsätter KSS med anledning av ovan att driva nuvarande verksamhet som vanligt. Om/när det blir eventuella nya restriktioner beslutade av regeringen och kommunicerade till oss från Svenska Simförbundet informeras detta via hemsidan och medlemsmail. 

 

Med vänlig hälsning

Dennis Fredriksson

Klubbchef Kungälvs Simsällskap

 

Årsmöte 2020

  • 24 mar 2020

Styrelsen har initialt planerat för Årsmötet 2020 söndagen 19 April, mötet har dock av styrelsen beslutats att i nuvarande läge endast planeras som osäkert. Detta med anledning av nuvarande situation kring COVID-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendation att undvika möten i större samlingar. Styrelsen följer rådande information i media och från RF/Svenska Simförbundet och kommer på hemsidan att informera om och i så fall datum, plats och tidspunkt för årets årsmöte kommer att hållas. Nuvarande ambitionen är dock att hålla Årsmötet söndag 19 April.

I det fall Årsmötet ställs in under april kommer all väsentlig information såsom Verksamhetsberättelse, Årsredovisning, Revisionsberättelse mm att annonseras på hemsidan samt att ett extra inkallat årsmötet vid en senare tidpunkt kan hållas.

Styrelsen kommer att publicera nytt besked angående Årsmöte  2020 under v.15.

 

På uppdrag av styrelsen för Kungälvs Simsällskap

Dennis Fredriksson, Klubbchef

Tack så mycket!

  • 23 mar 2020

Kära medlemmar,
Kungälvs Simsällskap vill rikta ett stort tack till alla våra medlemmar och deltagare som väl tog emot beslutet och visade förståelse för schemaomläggningen av söndagens simskola som resultat av Coronasituationen. Ovanliga tider kräver ovanliga beslut och beslutet KSS tog om att sprida ut simskolans verksamhet i hela bassängen under längre tid för att minska smittspridningen blev både uppskattat och lyckat. Det nya schemat igår resulterade i att varje deltagare får större utrymme och chans till högre kvalitét. Kungälvs Simsällskap förstod att beslutet skulle påverka några av våra deltagare men KSS är mycket tacksamma för förståelsen ni alla visar, även om det resulterade i mindre bra tider för några av er.

Kungälvs Simsällskap vill, som många av våra deltagare och medlemmar, att simskolan ska fortsätta trots den rådande situationen. Vårens simskola kommer därmed att bedrivas enligt det nya schemat framöver tills eventuellt nya beslut tas från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet eller Svenska Simförbundet.

Tack så mycket!
Kungälvs Simsällskap

KSS Åtgärder Coronatider

  • 20 mar 2020

Hej alla,
Idag fick ni som går i Kungälvs Simsällskaps Simskola Period 3 Våren 2020 ett mejl angående hur KSS på bästa sätt hanterar den nuvarande situationen. Vänligen läs mejl och obeservera hur ev. ändringar i simskoleschemat påverkar just dig. 
Förtydligande: Endast ändrade tider syns i PDF-filen i utskicket. Om ni inte ser er grupp i ändrade schemat så är tiden samma som tidigare.

Med Vänlig Hälsning,
Kungälvs Simsällskap

Håll motivationen uppe!

  • 17 mar 2020

Simförbundets tips på hur du håller motivationen uppe i dessa corona-tider:
• Försök vara psykologiskt flexibel och anpassa dig till omvärldens förändringar.
• Se din karriär i ett längre perspektiv.
• Ge dig själv tid för självreflektion och samtal.
• Hitta en vardag i denna nya situation.
• Fokuseras på de kapaciteter du kan utveckla på längre sikt.

-Sköt om dig som vanligt. Optimal kosthållning och 8 timmars nattsömn.
-Ha tålamod, epedemin kommer att gå över. Men det måste ta sin tid.

Simskolan söndag 15 mars

  • 14 mar 2020

Hej Alla,
Som nämnt tidigare kommer simskolan att fortsätta som vanligt tillsvidare tills ev. nya rekommendationer finns. Men som sagt, känner ni er inte helt friska kommer ni inte till simskolan. Samtliga av våra instruktörer är informerade om detta och några av dem kan därmed inte komma imorgon söndag. Vi försöker på bästa sätt hitta vikarier men möjligheten finns att det inte går att lösa till alla grupper vilket betyder att dessa grupper kommer bli inställda för morgondagen. Vänligen håll er uppdaterade på er mejl om eran grupp blir inställd. Utskick på mejl sker senast kl. 9.00 imorgon söndag om er grupp är inställd.
Tack för förståelsen,
Kungälvs Simsällskap

Coronaviruset

  • 12 mar 2020

Kära medlemmar,
Vi förstår att det finns en allmän oro kring det rådande läget om Coronaviruset och er hälsa är är vår första prioritet! 

Vi fortsätter kontinuerligt att följa utvecklingen av smittspridningen Corona, covid-19 via Folkhälsomyndigheten och Svenska Simförbundet. Vi tar deras rekommendationer på största allvar. 

Utifrån den information som finns tillgänglig just nu så beslutar klubben att vi inte kommer åka på några simtävlingar under mars och april månad (majoriteten av alla simtävlingar är redan inställda från arrangörens sida). Vi ställer också in påsklovslägret till Täby/Stockholm.

Vi följer Folkhälsomyndighetens lag om att inte fler än 500 personer får vistas i samma lokal samtidigt; då våran simskoleundervisning på fredagar och söndagar endast har mellan 100-150 personer samtidigt kommer KSS verksamheter fortsätta att bedrivas som vanligt tillsvidare tills eventuellt nya riktlinjer ges ut. Men ALLA som har förkylningssymptom och eller luftbesvär ombes givetvis att hålla sig hemma från träningen, detta gäller även anhöriga som normalt sett brukar titta på träningen. Har du anhöriga med tecken på lunginflammation så vänta med att besöka klubben/simhallen tills dina anhöriga har undersökt sig. 

Är du inte helt frisk så önskar vi att du håller dig ifrån klubben tills du har blivit helt symptomfri. Kungälvs Simsällskap uppmanar alla våra medlemmar att hålla god hygien och att stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk.

Allmänna riktlinjer:
Kom ihåg att hålla en god handhygien är ett av de mest effektiva sätten att stoppa smitta och att minska spridningen av bakterier.

- Stanna hemma om du är sjuk.
- Träna igen efter att du känner dig helt frisk.
- Tvätta händerna med tvål noggrannt och ofta.
- Använd handsprit.
- Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
- Undvik att röra vid ansiktet och ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

Vi bevakar händelseutvecklingen och meddelar er så fort ny information, finns oss tillhanda. Ha extra koll på KSS Facebook och hemsida samt din E-post för att alltid ta del av den senaste informationen från oss.

Länk till Folkhälsomyndigheten.se

Nya Privatundervisningar Öppna!

  • 11 mar 2020

Efter stor förfrågan har Kungälvs Simsällskap nu öppnat upp 14 stycken privatundervisningar till på söndagar, från 13.45 - 14.15; 2st per resterande söndagar av Period 3 Våren 2020. Anmälan görs Nu på hemsidan under 'Anmälan' > 'Lov - och Intensivkurser' > 'Privatundervisning'

Privatundervisning Nya Platser

  • 10 mar 2020
  • privatundervisning

image: Privatundervisning Nya Platser

Hej Alla!
Efter stor förfrågan av privatundervisning har vi nu skapat två tillfällen till på söndagar kl. 13.45-14.15, för resterande av Period 3. Platserna för dessa kommer öppnas imorgon onsdag under förmiddagen och anmälan görs på samma sätt som för ordinarie simkurser. Privatundervisning anpassar sig mer efter individen då det endast är ett barn per ledare. 

Succéhelg i Jönköping

  • 9 mar 2020

image: Succéhelg i Jönköping

Klubben reste hela vägen till Jönköping för att utmana Östsvenska Simförbundet på Ungdoms Grand Prix 3.

KSS 153 simningar gav oss hela 91% pers och vi kammade hem 11 guld, 9 silver och 10 brons!

Årets fyra första JDM kval: Sofia Wiberg 200fj 2.55.97, Filip Håll 100br 1.16.38 och 200fj 2.43.81, Linus Krohn 200fj 2.41.84. Nära JDM kval var också Lina på 1500fr en sekund ifrån och Linus en halv sekund ifrån 50fj på öppningen när han simmade 100fj.

Sex klubbrekord i 12års klassen: Axel Wigstrand 1500fr, 800fr, 400fr, 200fj, 100fj och Tuva Honsberg 800fr!

Linus Krohn schockade alla med sitt snabba 200fj lopp som också är 1,5 sekunder ifrån Sum-Sim Riks kvalet!

Stort tack och jättebra simmat säger klubben till alla som var med och förgyllde detta Ungdoms Grand Prix med en härlig gemenskap, många skratt och kvalitativ simning!

Viktigt - Denna Vecka!

  • 4 mar 2020

Hej Alla,
Förra veckan började Period 3 och vi hoppas ni alla fick en smidig start.
Denna vecka, vecka 10, har tyvärr vår verksamhets ansvariga drabbats av sjukdom och kommer därmed inte att kunna jobba. Detta medför att vi inte har full styrka och vi ber er därför att ha förståelse för att svar på mejl kommer att försenas och att vår telefontid för imorgon torsdag är inställd. Vi försöker på bästa sätt hitta vikarier för att det inte ska påverka vår verksamhet men detta går inte alltid. Därför, var vänlig håll er uppdaterade på er mejl ifall er lektionstid är inställd (gäller framförallt baby- och minisim); samtliga inställda lektionstider kommer att förflyttas till senare i vår. 
Vi hoppas ni har förståelse för detta och att det inte ska påverka er för mycket.

Med Vänlig Hälsning,
Kungälvs Simsällskap