Nyheter

Nya restriktioner från FHM

  • 29 okt 2020

Med anledning av FHM´s, Folkhälsomyndighetens nya restriktioner har Kungälvs Kommun beslutat att stänga Oasen för allmänheten till i första hand 19 november, men under denna tidperiod ha öppet Oasen för föreningsaktivitet och simundervisning. Kungälvs Sim har därför beslutat att tillsvidare bedriva den verksamhet som avser träning och undervisning för barn och ungdomar födda 2005 och senare som vanligt. Om nuvarande situation skulle förändras kommunicerar vi detta så snart vi har mer och tillförlitlig information.

Anmälan Öppen Nu!

  • 26 okt 2020

Kära medlemmar,
Idag kl. 11.00 öppnade anmälan för samtliga av våra nuvarande kursdeltagare inför Vinterperioden 2020/2021. Gör din anmälan här KSS Anmälan Vintern 2020/2021.
På torsdag, kl. 11.00, öppnar även anmälan för nya deltagare.
Varmt välkommna!

 

Nyhetsbrev Vecka 43

  • 21 okt 2020

NYHETSBREV VECKA 43
KUNGÄLVS SIMSÄLLSKAP

”Kungälvs Simsällskap ska vara en attraktiv förening där alla känner Glädje och Gemenskap oavsett ambitionsnivå.”

  • Få platser kvar till höstlovets Intensivkurser. I år har vi tagit hjälp av våra kunniga tränare från tävlingsverksamheten med planering av grupper och innehåll. Allt för att ta fram den absolut bästa och utvecklande intensivkursen just för dig!
    Det finns inga gränser på hur bra vi kan bli, så se till att säkra din plats nu!
    ANMÄL DIG HÄR

 

  • Klubbryggsäck finns att beställa under vecka 43. ryggsäcken är helsvart och har två loggor, orange KSS logga samt vit arenalogga. Det är en vattenavvisande ryggsäck utformad för att passa för badkläder och utrustning. Justerbara och vadderade axelremmar och ryggpanel gör ryggsäcken bekväm. Ryggsäcken har ett stort rymmligt huvudfack och två sidofack. Specialfack i botten av ryggsäcken för att lägga dina skor eller liknande. Mått: 35x23x49cm (40 liter).
    Helt enkelt en ryggsäck som är ett måste hos en tävlingssimmare.
    Maila din beställning till badshop@kungalvsim.se senast söndag 25/10.
    Pris: 549 kr

Rekommendation & Märkestagning

  • 16 okt 2020

 Hösten 2020

Lovsimkola

  • 12 okt 2020

INTENSIVSIMSKOLA

”Kungälvs Simsällskap ska vara en attraktiv förening där alla känner Glädje och Gemenskap oavsett ambitionsnivå.”

Kungälvs Simsällskap strävar alltid efter att utveckla och förbättra verksamheten vi bedriver. I år har klubbens chefstränare Martin tagit del av planeringen för upplägget på höstlovets intensivkurser, tillsammans med breddansvarig Therese har dem tagit fram ett helt nytt koncept med två utvecklingsgrupper!

PLATS: Oasen 25m bassäng, bana 1

DATUM: 26 oktober – 30 oktober 2020

GRUPP OCH TID:
U1                
09.00 – 09.40                   09.45 – 10.25
U2                 10.30 – 11.10                   11.15 – 12.00

  • Varje grupp tar tio barn på två ledare.

GRUPPERNA: Utvecklingsgruppen 1 (U1) och Utvecklingsgruppen 2 (U2).
Till U1 är förkunskaperna att kunna simma mellan 5 - 15 meter på magläge och 5 meter på ryggläge (Rekommenderat Gula Baddaren – Silverpingvinen).
Till U2 är förkunskaperna att kunna simma mellan 15 meter eller längre på magläge och 10 meter eller längre på ryggläge (Rekommenderat Guldpingvinen – Hajen).

SYFTE: Erbjuda alla barn möjligheten att delta i intensivkurs, oavsett simgrupp, kunskap eller ålder.

MÅLSÄTTNING: Utveckla varje individuell simmare till sin maximala potential under en veckas intensivträning från måndag till fredag. I KSS förstår vi vikten av att utvecklas vid varje träning, hela tiden känna sig bättre och att alltid bli utmanad att göra nya framsteg.

AMBITION: Då verksamheten är begränsad till en viss tid och utrymme har KSS tidigare år behövt begränsa lovkurserna till två, max tre utvalda grupper. (Exempelvis Silverpingvinen, Fisken och Hajen). Genom att skapa två nya utvecklingsgrupper får alla simskolans barn möjligheten till vidare utveckling under lovens intensivkurser.

ANMÄLAN: Öppnar 12.00 tisdag den 13 oktober.

VARMT VÄLKOMNA MED ER ANMÄLAN!

Nya Restriktioner pga. Covid-19

  • 9 okt 2020

Bästa Medlem i Kungälvs sim
– 9/10–20 –
KUNGÄLVS SIMSÄLLSKAP

”Kungälvs Simsällskap ska vara en attraktiv förening där alla känner Glädje och Gemenskap oavsett ambitionsnivå.”

Med anledning av nuvarande situation avseende covid-19 och gällande restriktioner får vi framöver och på obestämd tid vidta vissa åtgärder kring vår verksamhet på Oasen.

Detta för att på ett säkert och smitto preventivt sätt fortsätta ha verksamheten igång. Åtgärderna blir en blandning av förbud och rekommendationer.

Både Kungälvs Sim samt badhusledning tycker givetvis det är tråkigt att behöva besluta kring dessa åtgärder, men utan förändringar i nuvarande läge så hotas möjligheten att bedriva verksamheten på främst söndagarna då vi har föreningens största del av verksamheten, så vi ber om allas förståelse och respekt kring nedan.

  • Läktaren stängs ner, pga. att det har varit mycket trångt där så har vi tillsammans med badhusledning tagit beslutet att läktaren inte får användas under verksamhet på söndagar.
  • Föräldrar får ej närvara i simhallen under lektion, förutom de av er som har barn med särskilda hinder. I så fall endast iklädda funktionskläder eller badkläder och ha ett godkännande att visa upp på E-post.

 

De ytor man som förälder kan vistas i anläggningen är alltså främst cafeterians utsida, men även denna är begränsad i storlek. Så ett tips är att använda barnens lektionstid till en promenad eller annat utanför anläggningen.

Utöver dessa begränsningar så kommer simhallen att förstärkas med fler platser där det finns handsprit, använd gärna dessa.

Övriga rekommendationer:

  • Vid ombyte och dusch, visa stor och nödvändig hänsyn för att hålla avstånd och undvika trängsel i dörröppningar mm.
  • I möjligaste mån ser vi gärna att barn som är över 8 år byter om och duschar utan att målsman deltar i omklädningsrummet, detta skulle minska antalet personer och trängsel i omklädningsrummen positivt.

 

Som alla förstår är inget av ovan är åtgärder och rekommendationer vi vill göra, men i nuvarande utmanande läge kring spridningen av Covid-19 är detta en följd av de restriktioner FHM har beslutat och vi alla får förhålla oss till om vår verksamhet skall kunna fortsätta bedrivas. Har ni tankar eller åsikter så är ni alltid välkomna att kontakta dennis.fredriksson@kungalvsim.se.

Med vänlig hälsning Kungälvs Simsällskap