Nyheter

Dags för start Period 2

  • 11 nov 2021

Hej alla simskole- och tekniksimmare!

Nu är det dags för starten av Period 2 i vår Teknik och Simskola igen!

Här finner ni all nödvändig information inför uppstarten som börjar på fredag 12 november för vissa grupper, men för de allra flesta på söndag 14 november. Läs informationen noga, notera att vi fortfarande har rekommendationer i samhället avseende trängsel/social distansering mm även om inga restriktioner föreligger längre.  Så gemensamt tänker vi på:

  • Viktigt att samtliga tänker till när det gäller hur man kan undvika trängsel i omklädningsrum och duschutrymmen vilket är en flaskhalsen i anläggningen.
  • Att man planerar sin ankomst till anläggningen så nära sin aktivitetstid som möjligt så trängsel undvikes i entréhallen. På läktaren tar man eget ansvar för att inte trängsel skall uppstå. 
  • Är det trångt i omklädningsrummet så vänta en liten stund med att gå in. Samma sak när lektionen är slut, är det trångt i duschen så avvakta en liten stund.

Ok, enkla saker för oss alla att förhålla oss till alltså, visar vi sunt förnuft och respekt för omgivningen blir det bra för alla.

Som förälder får man nu vistas i Lagunen igen om man är iklädd funktionskläder. Och man får vara på läktaren i 25:an (där krävs inte funktionskläder), men däremot får man fortfarande inte vistas vid poolside i 25:an om inte särskilda skäl föreligger, och i så fall endast iklädd funktionskläder så klart. 

Våra duktiga instruktörer vill påminna er att när barnen är i kursverksamheten är det avgörande för deras utveckling att de kan ha full koncentration och uppmärksamhet på instruktören och gruppens olika moment. Så även om det känns kul och gulligt att sitta och vinka och få kontakt med barnen under deras lektion är det ett störande moment både för ert barn, de andra barnen och även instruktören. Med det sagt, ni som förälder förväntas naturligtvis inte betrakta kurstillfället helt apatiskt, men heller inte söka kontakt med ert barn för att få dess uppmärksamhet, eller visa er egen under kurstillfället. Sunt förnuft alltså. Och givetvis följer alla det foto- och filmförbud som gäller på Oasen. 

 

Med glada simmarhälsningar

Kungälvs Sims Teknik- och Simskoleteam

Anmälan Öppen Period 2 Vintern!

  • 1 nov 2021

Anmälan för period 2 vintern är öppen och det finns några få platser kvar i simskolan samt teknikskolan. Snart stänger anmälan så passa på.

Är du vuxen och vill lära dig simma på riktigt?
Eller känner du någon som skulle vilja lära sig simma crawl?
Det finns platser kvar i våra uppskattade vuxen crawlkurser - välkomna!