Nyheter

Uppstart Sim- och Teknikskola

  • 26 aug 2021

Hej alla simskole- och tekniksimmare!

Nu är det äntligen dags för starten av den nya perioden för vår Teknik och Simskola igen - detta har vi alla sett fram emot!

I detta dokument finner ni nödvändig information inför uppstarten som börjar på fredag 27 augusti resp. söndag 29 augusti. Läs informationen noga, notera att vi fortfarande har starka rekommendationer i samhället avseende social distansering mm. Därtill en del restriktioner att också ta hänsyn till. Med anledning av det har Kungälvs Kommun bestämt nedan för oss att förhålla oss till:

  • Varje sällskap ska ha minst en meters avstånd till varandra, viktigt att samtliga tänker till när det gäller hur man kan undvika trängsel i omklädningsrum och duschutrymmen vilket är en flaskhalsen i anläggningen.
  • Att man planerar sin ankomst till anläggningen så nära sin aktivitetstid som möjligt så trängsel undvikes i entréhallen. Balkongen kommer att vara fortsatt stängd då personalen inte kan övervaka att det inte uppstår trängsel däruppe.
  • Föräldrar väntar inte i anläggningen under lektionen utan tar en liten promenad under tiden för att undvika att trängsel uppstår i entréhallen.
  • Är det trångt i omklädningsrummet så vänta en liten stund med att gå in. Samma sak när lektionen är slut, är det trångt i duschen så avvakta en liten stund. Eftersträva så lite tid i omklädningsrum och dusch som möjligt efter lektion. Gäller även träningsgrupperna.
  • I Lagunens mindre omklädningsrummen gäller max fyra sällskap samtidigt i varje omklädningsrum så man ska kan ha en meters mellanrum mellan varje sällskap.

Ok, med ovan blir det upp till oss som förening/ledare och Er föräldrar att ovan efterlevs så verksamheten kan fortsätta smidigt och tryggt för alla. De av er föräldrar som lämnar ert barn till simskolan för första gången kan vid första tillfället följa med in så barnet blir trygga i miljön.

Med glada simmarhälsningar

Kungälvs Sims Teknik- och Simskoleteam

Hemkomst Skara Uppstartsläger

  • 11 aug 2021

image: Hemkomst Skara Uppstartsläger

Nu går resan hem igen efter ett underbart läger i Skara med hela 42 av våra tävlingssimmare som nu, inför den här säsongen, har överstigit 100stycken. Ett läger som bjudit på tidiga mornar med löpning och övningar på friidrottsarenan redan 06.15 - varje dag! Två Simpass dagligen med inslag av teknik, fart men framförallt stafetter, rutschbana, bubbelpool och mycket annat. Mellan träningspassen genomfördes lagutmaningar där lag nr. 5 tog hem den totala segern✌️ Lagutmaningarna bestod av ett stort spektra av kunskaper: snabba löpningar i lagkappsformat, vattenrutschbanestaffet, multigames-bana, konstvandring (orginaltavlor av Carl Larsson, Anders Zorn m.fl.), musik-quiz och originella estetiska uppträdande av samtliga av våra fem lag! 
”Det har varit väldigt kul” - Louise
”Det var skitbra på lägret” - Annika
”Roligt och Jobbigt” - Svante

För mer bilder och info, följ Kungälvs Simsällskap på Facebook och Instagram - Välkomna

Vi är Redo!

  • 7 aug 2021

image: Vi är Redo!

Idag påbörjas den nya säsongen, hösten 2021, som vanligt med ett uppstartslägret för våra tävlingsgrupper och denna gång i Skara. Samtliga verkar grymt laddade, taggade och på gång för något stort! 
För övrigt är det endast ett par veckor kvar innan simskoleperioden drar igång, och det finns ett fåtal platser kvar till höstens kurser -båda i simskolan och för våra vuxenkurser.

Varmt Välkomna till KSS ☀️