Nyheter

  • 26 jan 2017

Sportlovssimskola v.7 2017

  • 23 jan 2017
Anmälan är öppen via "Boka till grupp" mellan den 9/1 kl 09:00-27/1 kl 07:00.
Faktura skickas ut senast 27/1  till er mejl och betalningen skall vara oss tillhanda 6/2.

V.7
Måndag- Fredag

08:30-09:00 Guppy (tidigare Nybörjare 1, Lagunen)
09:00-09:30 Sjöhäst  (Nybörjare 2, Lagunen)
09:30-10:00 Sjölejon  (tidigare Nybörjare 3, 25:an)
10:00-10:30 Piraya 

Nivåförklaring Intensivkurser: 


Guppy (Nybörjare 1):
Bassäng: Lagunen
Inga förkunskaper krävs. Barnet ska klara av att vara i grupp och ta instruktioner från ledarna.
Målsättning: Vattenvana & grunderna till att simma

Sjöhäst  (Nybörjare 2):
Bassäng: Lagunen
Barnet är vattenvan och trygg i vattnet men kan inte simma.
Målsättning: Grunderna till att lära sig att simma

Sjölejon (Nybörjare 3): 
Bassäng: 25:an 
Barnet är vattenvan och trygg i vattnet samt kan simma ca 5-10m
Målsättning: Utveckla sina simkunskaper
Piraya
Bassäng: 25:an
Barnet är vattenvan och trygg i vattnet samt kan simma ca 10-25m.
Målsättning: Utveckla sina simkunskaper
Uppstartsmejl skickas ut några dagar innan uppstart till er med betald simskoleplats. Mejlet innehåller mer information inför simskolan. 

Obetalda platser plockas bort utan påminnelse. Har ni ej fått faktura kontaktar ni kansli@kungalvsim.se så skickar vi om den.

Registrera kursdeltagare
Finns ni inte med i vårt medlemsprogram sedan innan måste ni registrera er för att kunna boka kurs. Detta gör ni via huvudsidan och fliken "Boka till grupp". Ni behöver ange mejladress och personnummer för att datorn ska stämma av om ni finns med i systemet sedan innan. Finns det ingen tidigare information ombeds ni fylla i kursdeltagarens uppgifter. Detta kan nu göra innan bokningarna har öppnat. Detta innebär dock inte att ni bokat en kurs! Detta får ni aktivt göra själva när bokningarna har öppnat. 

Genomföra anmälan 
Anmälan till kurs går endast att genomföra när anmälning hålls öppen, bokningsbara kurser finner ni under "Boka till grupp"  
1. Klicka på "Boka till grupp". Här kommer ni att se de tider som finns för respektive nivå att nyanmäla sig till. 
2. För att kunna anmäla sig behöver ni logga in. Det sker med den mejladress ni angett vid er registrering. En kod skickas till er för inloggning, denna är giltig 20 minuter. Vid varje inloggning ni gör skickas en ny kod, ni behöver ej komma ihåg lösenord, utan endast ha tillgång till er mejl. Har ni ej registrerat tänkt kursdeltagare tidigare måste ni göra detta innan ni kommer vidare. 
3. Där efter väljer ni den deltagare som ska registreras på kurs.
4. Ni letar sedan upp den nivån ni avser att anmäla på och klickar på den tid ni vill boka. 
5. Ni får då upp en beskrivning på kursen och för att boka klickar ni "boka" En kontrollfråga dyker upp om ni vill boka platsen- Tryck okej.
6. Platsen är bokad! Ni får en bekräftelse direkt på sidan att platsen är bokad. Det skickas också ett bekräftelsemejl till er att ni bokat plats. 
7. Skulle någon hinna före och boka samma tid och platserna tar slut kommer det meddelas att gruppen är fullbokad. Välj då annan tid och genomför stegen igen. 

Betalningsinformation:
När ni bokat kurs skickar kansliet ut faktura till de mejladresser ni angivit vid registrering. För att behålla er plats skall avgiften vara oss tillhanda innan fakturans förfallodatum. Var noga med att ange rätt referensnummer samt betalar in till hänvisat PlusGiro. Obetalda platser tas bort. Det är ert ansvar att höra av er om ni ej mottagit faktura på er mejl. Ni kan inte sätta upp er i kö.

Funktionärsutbildning Steg 1, 4 mar

  • 20 jan 2017
Tillsammans med S02 och Göteborg-Sim arrangerar vi nu funktionärsutbildning i Valhalla. Syftet men utbildningen är att ge behörighet som tävlingsfunktionär. 

Det är viktigt att Kungälvs Simsällskap har utbildade funktionärer. För att få delta, skall klubben bistå med funktionärer på tävlingar arrangerade av Västsvenska Simförbundet, till exempel Höst/Vårsimiad och Distriktsmästerskap (DM) och Sum Sim. Har vi ej funktionärer kan vi bli tvungna att ställa in dessa tävlingar då vi inte får delta.
KSS har som målsättning att en representant från varje familj (över 16 år) skall utbilda sig till funktionär. Här är det ni medlemmar som hjälper klubben att nå den målsättningen. Även simmare kan gå kursen. 
Se information och anmälningslänk nedan!  
Välkomna till Tävlingsfunktionärsutbildning!
Detta är första steget i Svenska Simförbundet funktionärstrappa.

Utbildningen genomförs på följande plats:

4 mars, kl. 8.30-15.30 - Valhallabadets konferensrum, Göteborg

Anmäl er via länken: 
http://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/845171

Meddela kansli@kungalvsim.se när ni anmält er till kursen, samt om ni har någon specialkost 
Tack för att ni möjliggör tävlingssimning för våra simmare.

Vi välkomnar Johanna Pettersson som

  • 13 jan 2017
Johanna kommer att ta över som tränare för A och B grupperna från och med fredag 20/1 och fram till och med mitten av sommaren (efter Sum-Sim), då hon sedan skall ut och resa. Under denna period kommer ett rekryteringsarbete pågå för att söka tränare till hösten.

 Johanna har simmat i klubben sedan hon var liten och har de senaste åren varit i USA och simmat och utbildat sig inom psykologi och idrott. Vi är mycket glada för att Johanna kommer att ta över grupperna och vi vet att hon kommer göra ett fint arbete i vår förening med våra barn och ungdomar.

 Vid frågor kontakta kansli@kungalvsim.se eller vice ordförande Ulrica Brogren 0706-22 25 25. 

Platser kvar i svärdfisken

  • 12 jan 2017
Vi har platser kvar till vårt minisim Svärdfisken.
Information om gruppen finner ni under minisim.
Ni bokar plats via fliken "boka till grupp" på vår hemsida.
Välkomna!
 

Niklas Olsson avslutar sin anställn

  • 5 jan 2017
Niklas har meddelat att han väljer att avsluta sin anställning hos oss i Kungälvs Simsällskap.
Niklas har under året hos oss bidragit med en stor kunskap och utvecklat vår tävlingssimning på ett mycket positivt sätt. Givetvis tycker vi det är tråkigt att Niklas avslutar sitt uppdrag hos men vi önskar honom ett stort lycka till i framtida uppdrag.
Styrelse har påbörjat ett rekryteringsarbete för att söka efter tränare att fortsätta verksamheten i vår klubb.  
Vid frågor kontakta kansli@kungalvsim.se  eller vice ordförande Ulrica Brogren 0706-22 25 25. 

Obetalda kursplatser läggs ut för b

  • 5 jan 2017
Detta är obetalda platser som skulle vara betalda 30/1 som läggs ut för bokning igen.

Fler siminstruktörer behövs

  • 3 jan 2017
Nu behöver vi bli fler ledare i vårt härliga ledargäng! Inför vårens uppstart av verksamheten så är behovet stort av bland annat simskoleinstruktörer och tränare.
Kungälvs Simsällskap består i dag av baby/minisim,simskola, medleyskola,vuxensim/vuxencrawl och tävlingsgrupper. Med ca 1500 medlemmar är vi en av Kungälvs största idrottsföreningar.
Vi söker tränare,simskoleinstruktörer och simskoleassistenter till vår simskola för barn mellan ca 4-12 år. Tidigare erfarenhet av att arbeta som siminstruktör/ eller med annan typ av pedagogiskt arbete är meriterande men det viktigaste för oss är att du är rätt person villig att lära dig mer om simning.Vi utgår från Svenska Simförbundets simlinje i vår verksamhet och erbjuder interna och externa utbildningar.
Är du intresserad av ett jätteroligt jobb i en idrottsförening där du bidrar med livsviktiga kunskaper? Maila kansli@kungalvsim.se med info om dig själv eller frågor om oss!Tveka inte, hör av dig idag! Det finns inget häftigare än se barnens glädje när de lär sig simma!