Coronaviruset

  • 12 mar 2020

Kära medlemmar,
Vi förstår att det finns en allmän oro kring det rådande läget om Coronaviruset och er hälsa är är vår första prioritet! 

Vi fortsätter kontinuerligt att följa utvecklingen av smittspridningen Corona, covid-19 via Folkhälsomyndigheten och Svenska Simförbundet. Vi tar deras rekommendationer på största allvar. 

Utifrån den information som finns tillgänglig just nu så beslutar klubben att vi inte kommer åka på några simtävlingar under mars och april månad (majoriteten av alla simtävlingar är redan inställda från arrangörens sida). Vi ställer också in påsklovslägret till Täby/Stockholm.

Vi följer Folkhälsomyndighetens lag om att inte fler än 500 personer får vistas i samma lokal samtidigt; då våran simskoleundervisning på fredagar och söndagar endast har mellan 100-150 personer samtidigt kommer KSS verksamheter fortsätta att bedrivas som vanligt tillsvidare tills eventuellt nya riktlinjer ges ut. Men ALLA som har förkylningssymptom och eller luftbesvär ombes givetvis att hålla sig hemma från träningen, detta gäller även anhöriga som normalt sett brukar titta på träningen. Har du anhöriga med tecken på lunginflammation så vänta med att besöka klubben/simhallen tills dina anhöriga har undersökt sig. 

Är du inte helt frisk så önskar vi att du håller dig ifrån klubben tills du har blivit helt symptomfri. Kungälvs Simsällskap uppmanar alla våra medlemmar att hålla god hygien och att stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk.

Allmänna riktlinjer:
Kom ihåg att hålla en god handhygien är ett av de mest effektiva sätten att stoppa smitta och att minska spridningen av bakterier.

- Stanna hemma om du är sjuk.
- Träna igen efter att du känner dig helt frisk.
- Tvätta händerna med tvål noggrannt och ofta.
- Använd handsprit.
- Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk.
- Undvik att röra vid ansiktet och ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

Vi bevakar händelseutvecklingen och meddelar er så fort ny information, finns oss tillhanda. Ha extra koll på KSS Facebook och hemsida samt din E-post för att alltid ta del av den senaste informationen från oss.

Länk till Folkhälsomyndigheten.se