Team competition

  • 12 jan 2020

image: Team competition

Och där var decenniets första officiella tävling över för Kungälvs Simsällskap! Här i Sandared är KSS stolt representerade av sina snabba simmare från A-, B-, C- och SG2.0-gruppen. Efter totalt 77 individuella + 28 lagkapp starter togs det 27 guld-, 26 silver- och 17 brons- medaljer och många nya pers gjordes under helgen. 

Bilder från tävlingen

Tryck på "Läs mer" för att följa hela tävlingen från start till mål.

Pass 1
och där var decenniets första officiella tävlingspass över för Kungälvs Simsällskap! Här i Sandared är KSS stolt representerade av sina snabba simmare från A-, B-, C- och SG2.0-gruppen. Med en stor trupp skapas möjligheter till många lagkappslag och alla lagen levererar, både med personliga tider och på prispallen. Först ut var 8x50frisim mix där Kungälv hade tre jämna lag på tredje-, fjärde- och femte-platsen.
På den avslutade lagkappen, 4x50ryggsim hade vi två lag i topp, guld och silver till KSS!
SK70 Team Competition 2020 fortsätter fram till söndag kväll, då Team Competition finalen avgörs, efter 4 lagkapper av samtliga simsätt och snabbaste lagen vidare till final på den officiella distansen 4x50medley! Fortsätter vi som vi har gjort ser det ut som KSS kan ha samtliga lag i finalen...
Tre pass kvar, två nöjda tränare och ett stort gäng simmare!

Pass 2
och nu var pass två avklarat med långa distanser både för tjejer och killar! På herrsidan hade KSS ett fullt finalheat på 800m frisim vilket resulterade i vinster i flera klasser och samtliga 9 Kungälvs Simmarna placerade sig topp-9 - oväntat bra resultat med Johan Hildesson högst upp efter en avslutnings-50 på 26.99.
Även flera pers på 1500m hade KSS, där Axel Wigstrand stod för en oväntad stor prestation och vann sin klass!
På damsidan blev det också placeringar på prispallen i både 800m och 1500m. Louise Ottosson, Maja Karlsson och Tuva Hornsberg tog guld i sina klasser och Tilda ”Dunder” var sekunden efter Maja och tog silver på 1500m!
På den speciella 4x50 bröstsimlagkappen tog Kungälvs killar både första och tredje placeringen! Det ser bra ut för samtliga lag (Kungälv Orange, -Gul och -Röd) att gå vidare till ”the Grand Final” imorgon kväll!

Pass 3
Kungälvs Simsällskap levererar ytterligare ett pass i Sandared med många pers och roliga minnen! Söndagsmorgonen inleddes med den näst sista lagkappen i kvalomgången: 4x50m fjäril.
I denna lagkapp hade KSS det snabbaste herrlaget men blev tyvärr diskat; detta förstörde dock inte guldet till KSS då vi hade en stark back-up med de två andra herrlagen som tog första och tredje placeringarna.
På damsidan fick KSS en silverpeng!
Individuellt blev det vinster för många av våra yngre simmare vilket ger en bra framtidstro!
Kvar har vi ett till pass där vi ska göra allt vi kan för att ta hem den stora lagkappsfinalen för Sandareds Team Competition 2020!

Pass 4
SK70 Team Competition 2020 är över och efter fyra spännande lagkapper som tog Kungälvs samtliga lag till lagkappsfinalen på 4x50medley slutade hela lagkappsduellen för herrsidan med allt en lagkapp ska innehålla - 3 jämna KSS lag som gör upp om samtliga valörer, ett lag som blir diskat, och de två andra lagen tog hem guld och silver efter snabba tider av samtliga simmare. På damsidan simmar våra två tjejlag snabbt; de äldre tar hem brons i sin klass och våra yngre tjejer simmade snabbt.
Individuellt hade vi stora prestationer och nya personliga rekord, allt från Julia Rosman på 50ryggsim till Elias Kobel på 100medley med många fler!
Årets upplaga av SK70 Team Competition blev en succé och Kungälvs Simsällskap vill tacka Sandareds SK70 för en rolig och bra tävling!