Sum-Sim Riks 2021

  • 12 dec 2021

image: Sum-Sim Riks 2021

För fyra veckor sen på regionsfinalen i Valhallabadet i Göteborg simmade Svante 100 ryggsim. Han simmade då på en tid av 1:05,63. Det blev ett nytt personbästa och även klubbrekord i sin åldersklass.

När alla sveriges regioners resultat var sammanräknade så kommer glädjebeskedet: Svante är kvalificerad med 16:ånde och sista platsen till den stora riksfinalen. Det blir Kungälvs första rikskval sedan sum-sim 2015 där Fredrik kvalificerade på 100fr.

Idag, fyra veckor senare, står vi här i Stockholm på Eriksdalsbadets mäktiga arena. Det är inte utan nerver, men Svante vet att loppet han ska simma är det han är som bäst på och att alla förberedelser finns med honom.

Startsignalen går, Svante dyker i, publiken står på sina tår! Svante trycker handen i mål och tiden stannar på enastående 1:04,14. Ett otroligt bra lopp har simmats. Vi noterar 4 placeringar upp till en 12:e placering i sverige. Tiden är ett nytt personligt rekord och därmed också en förbättring av det nyblivna klubbrekordet. Men framförallt är det på kvaltiderna en säkrad plats till sommarens stora mästerskap.

GRATTIS SVANTE!!!